woensdag 4 november 2009

Spaanse salade

spaanse salade(voor 2 personen)
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 2 hardgekookte eieren (8 à 10 minuten koken)
  • Voor de dressing:
  • 3 eetl. olijolie
  • 4 eetl. wijnazijn
  • 1 el. fijngehakte verse peterselie
  • 1 el. fijngeknipte verse bieslook
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • suiker

(werkwijze)

  • Snijd de tomaten en de komkommer in plakjes en doe die in een slakom.
  • Snijd de paprika’s overlangs door, verwijder de stelen en zaadlijsten en snijd ze in dunne repen. Doe die ook in de slakom.
  • Snijd de uien in ringen en voeg ze bij de rest. Voeg ook de sla toe en schep alles door elkaar.
  • Voor de dressing: klop in een kommetje de olie, de wijnazijn, 1 eetl. water en de fijngehakte kruiden met een vork tot het geheel dikker wordt. Breng de dressing op smaak met zout, peper en wat suiker. Schenk over de salade en roer goed door elkaar.
  • Garneer met plakjes ei en eventueel gevulde olijven.
  • Lekker met een gegrild stukje vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen